ایمیل: info@tmgs.ir

درباره ما

چه می‌ خواهید درباره ما بدانید؟

شرکت توان مهر گستر سبز با تکیه بر دانش فنی و تجربه طولانی در حوزه انرژی‌های نو، مفتخر است که به عنوان یکی از پیشگامان احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در کشور شناخته می‌شود. هدف ما تأمین انرژی پاک و پایدار و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است. در این راستا، خدمات جامع در زمینه راه اندازی نیروگاه های خورشیدی ، تامین تجهیزات نیروگا های خورشیدی و همچنین فروش، نصب، تعمیر و نگهداری انواع پنل‌های خورشیدی را به مشتریان گرامی ارائه می‌دهیم.

توان مهر گستر سبز با هدف حفاظت از محیط زیست و تأمین انرژی پاک برای نسل‌های آینده، گام‌هایی بلند برداشته است. ما با ارائه راهکارهای نوآورانه و مقرون به صرفه، به شما این امکان را می‌دهیم که از مزایای بی‌شمار انرژی خورشیدی بهره‌مند شوید.

این شرکت با ارائه طیف کاملی از خدمات، از مشاوره تخصصی در جهت مراحل راه اندازی نیرو گاه های خورشیدی تا نصب و نگهداری سیستم‌های خورشیدی، تمامی مراحل احداث و راه‌اندازی سیستم‌های شما را به بهترین شکل ممکن پوشش می‌دهد. کارشناسان مجرب ما پس از ارزیابی دقیق نیازهای شما، مناسب‌ترین تجهیزات نیروگاهی را انتخاب کرده و با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته و نیروی کار متخصص، سیستم شما را مطابق با بالاترین استانداردها نصب خواهند کرد. همچنین، خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر ما، تضمین‌کننده عملکرد طولانی مدت و بدون دغدغه سیستم خورشیدی شما خواهد بود.

10 سال سابقه

مشاوره تخصصی

تجهیزات حرفه ای و به روز

دریافت مشاوره رایگان

متخصصان و کارشناسان مجرب ما با صبر و دقت کامل، آماده‌اند تا به تمامی سوالات شما در خصوص احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی، مراحل اجرایی، تجهیزات مورد نیاز، نحوه سرمایه‌گذاری و سایر جزئیات پاسخ دهند. برای دریافت مشاوره‌های تخصصی و رایگان، می‌توانید با شماره‌های تماس ما ارتباط برقرار کنید، یا فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند و راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند.

نظرات برخی از مشتریان ما
آخرین مقالات ما

معمولا باغ و ویلاها در مناطق دورتری از شهر قرار دارند و گاهی اوقات دسترسی به برق برای این مناطق کمی مشکل است. به علت در دسترس نبودن برق در این مناطق صاحبان باغ و ویلا برای تامین انرژی برق مورد نیاز خود از موتور برق استفاده می کنند.

البته به غیر از استفاده از موتور برق می توان به دنبال راه حل بهتری برای تامین انرژی برق مورد نیاز در باغ و ویلا بود. استفاده از انرژی خورشیدی نه تنها انرژی برق این مناطق را تامین می کند. از طرفی موجب حفظ منابع طبیعی می شود و گازهای گلخانه ای را هم کاهش می دهد.

در ادامه قصد داریم در رابطه با نصب پنل خورشیدی، مزایا و همچنین چالش های مربوط به آن در باغ و ویلا توضیحاتی ارائه کنیم. این مطالب به شما کمک می کند تا در رابطه با این فناوری دانش کافی کسب کنید. همراه ما باشید.

اهمیت نصب پنل خورشیدی در باغ و ویلا

نصب پنل خورشیدی در سقف خانه ها یا محل کار با جذب نور خورشیدی و تبدیل کردن آن به انرژی الکتریسیته همراه است. اما آیا نصب پنل خورشیدی در باغ و ویلا نیز یک انتخاب هوشمندانه به حساب می آید؟

آیا نصب پنل خورشیدی مناسب باغ و ویلا است؟ در پاسخ به این قبیل سوالات مصرف کنندگان، می توان این طور پاسخ داد که استفاده از پنل خورشیدی در باغ و ویلاها یک راهکار مفید و مقرون به صرفه برای تامین انرژی برق است.

با استفاده از این سیستم می توان وضعیت محیط زیست را بهبود بخشید و از طرفی بخش زیادی از هزینه های مربوطه را کاهش داد. بنابراین اگر شما هم به دنبال یک راه اقتصادی و مقرون به صرفه برای تامین انرژی برق در باغ و ویلای خود هستید بهتر است به فکر نصب پنل خورشیدی باشید.

باغ و ویلا دارای فضای بیشتری است به همین دلیل می توان از فضای موجود در جهت نصب بهتر پنل خورشیدی بهره مند شد. در سقف خانه ها محدودیت زاویه یا سایه اندازی برای نصب پنل خورشیدی وجود دارد اما در باغ و ویلا به دلیل داشتن فضای بیشتر چنین محدودیت هایی در نصب پنل خورشیدی وجود ندارد.

فضای موجود در باغ و ویلا این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا در بهترین زاویه و سایه اندازی پنل خورشیدی را نصب کنید. به طور مسلم نصب درست پنل خورشیدی کارایی سیستم و بهره وری از آن را افزایش می دهد.

تامین برق باغ و ویلا توسط انرژی خورشیدی

زمانی که باغ و ویلای شما دور از دسترس برق قرار دارد به راحتی می توانید از نیروگاه برق خورشیدی درخواست پنل خورشیدی دهید تا برق مورد نیاز ویلا و باغ شما تامین شود.

تجهیزات به کار رفته در هر باغ مختلف است به طور مثال اصلی ترین وسایل الکتریکی در ویلا شامل یخچال، تلویزیون و روشنایی هستند اما در برخی از ویلاهای دیگر به جزء همه این موارد تجیهزات حفاظتی، دوربین مدار بسته و پمپ آب نیز وجود دارد.

بنابراین برای تامین برق مورد نیاز این قطعات الکترونیکی باید از انرژی خورشیدی استفاده کرد. هر کدام از سیستم های خورشیدی از چندین پنل خورشیدی تشکیل شده است که روی سقف صاف یا شیروانی نصب می شوند. در ادامه نیز در کنار ورودی برق ساختمان چندین باتری و تجهیزات داخلی قرار داده می شود.

نصب پنل خورشیدی به همراه تجهیزات مورد نیاز آن فضای زیادی را اشغال نمی کند و اغلب اکثر ویلاها و باغ ها از فضای کافی برای نصب پنل خورشیدی برخوردار هستند.

 

عوامل موثر در انتخاب سیستم خورشیدی برای باغ و ویلا

در زمان انتخاب سیستم مناسب برای باغ و ویلا نیاز است که به برخی از عوامل کلیدی و تاثیر گذار توجه داشته باشید. این عوامل عبارتند از:

نیازهای انرژی

قبل از انتخاب و نصب پنل خورشیدی بهترین کار بررسی نیازهای انرژی الکتریکی باغ و ویلا است. به طور مثال اگر قصد دارید که با انتخاب پنل خورشیدی برق سیستم گلخانه و سیستم های آبیاری اتوماتیک را تامین کنید باید به دنبال پنل خورشیدی باشید که از توان کافی برای تامین انرژی برق برای اینگونه عملیات برخوردار باشد.

شرایط اقلیمی

از آنجا که میزان تابش نور خورشید در بهره وری سیستم خورشیدی تاثیر بسزایی دارد. با این حال بهتر است به شرایط اقلیمی باغ و ویلا نیز توجه داشته باشید. در صورتی که در باغ و ویلای تابش خورشید به اندازه باشد این موضوع کارایی پنل خورشیدی را به مراتب افزایش می دهد.

نوع پنل

پنل های خورشیدی تنوع بالایی دارند، بنابراین برای انتخاب پنل خورشیدی مناسب برای باغ و ویلا باید به مواردی از جمله نیازهای خاص انرژی و شرایط اقلیمی توجه داشته باشید.

نکات مهم در نصب پنل‌های خورشیدی در باغ و ویلا

نصب پنل های خورشیدی در باغ و ویلا مستلزم به کار گیری نکات مهم و کلیدی است. در واقع نصب این سیستم در باغ باید با دقت و برنامه ریزی از قبل تعیین شده انجام گیرد تا در نتیجه کارایی آن نیز در تامین انرژی برق مورد نیاز وسایل الکترونیکی در باغ و ویلا نیز افزایش یابد. برخی از مهمترین نکات کلیدی و مهم برای نصب پنل های خورشیدی در باغ و ویلا عبارت اند از:

زاویه و جهت نصب

برای بهره مند شدن از حداکثر کارایی پنل خورشیدی باید این سیستم در نقطه ای نصب شود که در طول روز بیشترین تابش نور خورشید را دریافت کند. به طور معمول بهتر است زاویه 30 الی 40 درجه به سمت جنوب را انتخاب کنید.

فضای کافی برای نصب

معمولا نصب هر پنل خورشیدی در باغ و ویلا به حداقل 2 متر مربع فضا احتیاج دارد. البته در صورتی که باغ و ویلا فضای بزرگ تری داشته باشد می توان چندین پنل خورشیدی نصب کرد.

نگهداری و تعمیرات

پنل خورشیدی با اینکه کارایی بالایی در تامین انرژی برق مورد نیاز در باغ و ویلا ارائه می دهد برعکس تصور تمیزکاری راحت و بدون دردسری دارد. بنابراین بهتر است به صورت دوره ای آن را تمیز کاری کنید تا بدین شکل از تجمع گرد و غبار و آلودگی روی سطح آن جلوگیری شود. تمیزکاری دوره ای سیستم قطعا بر کارآیی و میزان بهره وری از آن تاثیر مثبتی دارد.

 

مزیت استفاده از پنل خورشیدی برای باغ و ویلا

نصب پنل خورشیدی در باغ و ویلا نه تنها موجب تامین برق مورد نیاز قطعات الکترونیکی در باغ و ویلا می شود بلکه مهمتر از آن هزینه های انرژی را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

از مهمترین مزیت های نصب این سیستم در باغ و ویلا می توان به تامین برق اقتصادی و مقرون به صرفه، تامین برق مورد نیاز برای سیستم های آبیاری اتوماتیک و منبع انرژی سازگار و ارزان با محیط زیست و بدون هیچگونه آلایندگی اشاره کرد.

پنل های خورشیدی مجهز به تکنولوژی و فناوری های جدید هستند که این قابلیت را دارند که برق مناطق دور افتاده از شهر همچون باغ و ویلا را تامین کنند. حصارهای برقی شارژ شده در باغ و ویلا نمونه ای از استفاده بهینه از پنل های خورشیدی است که بدین شکل از ورود سارقان و شکارچیان به مزارع و باغ ها جلوگیری می شود.

از طرفی پمپ های آب شارژ شده نیز توسط انرژی خورشیدی کار می کنند و می توانند بدون نیاز به برق شهری باغ ها و مزارع را آبیاری کنند. پنل های خورشیدی بهترین گزینه برای گرم نگه داشتن محل نگهداری دام ها و همچنین افزایش دمای گلخانه ای است. با در اختیار داشتن این انرژی دیگر نیازی به استفاده از سوخت های فسیلی نیست.

آیا نصب پنل خورشیدی صرفه اقتصادی دارد؟

این روزها با گسترش شهرها و هجوم افراد به زندگی شهرنشینی، زندگی در شهرها به دلیل شلوغی بیش از حد گاهی سخت و خسته کننده می شود.

با این حال اکثر افراد با خرید باغ و ویلا در اطراف شهر اغلب در پایان هفته و روزهای تعطیل به این مکان ها جهت استراحت و گذراندن اوقات فراغت پناه می برند.

با توجه به دور بودن باغ و ویلا از شهر و گاهی اوقات ساخت ساز غیر قانونی ویلا دسترسی به انرژی برق برای استفاده روزمره از قطعات الکترونیکی غیر ممکن خواهد بود به همین دلیل صاحبان باغ برای تامین انرژی برق از موتور برق استفاده می کنند.

البته استفاده از موتور برق مشکلات زیادی دارد و با ایجاد سرو صدای زیاد آرامش افراد را به هم می ریزد. بنابراین باید به دنبال راه حل بهتری بود.

بله درست حدس زدید نصب پنل خورشیدی جایگزین خوبی برای استفاده از موتور برق پر سرو صدا است. این انرژی بی سرو صدا بوده و علاوه بر آن نیز قابلیت های بالایی در تامین برق ویلا و باغ ارائه می دهد. البته در استفاده از پنل خورشیدی و نصب آن در باغ و ویلا ممکن است این سوال به وجود بیاید که آیا نصب این سیستم در باغ و ویلا به صرفه است؟ بله، استفاده از این سیستم تا حد قابل توجهی از هزینه های برق مورد نیاز قطعات الکترونیکی را کاهش می دهد.

اگرچه در ابتدا هزینه نصب پنل خورشیدی در باغ و ویلا کمی بالا است اما مطمئن باشید در بلند مدت این هزینه سایر هزینه های دیگر را پوشش می دهد. با این حال نصب این سیستم در باغ و ویلا را می توان یک گزینه مقرون به صرفه دانست.

سخن پایانی

باغ و ویلا فضای باز و آزادتری را در اختیار شما قرار می دهد و استرس و اضطراب را دور کرده و موجب آرامش درونی می شود. درختان سربه فلک کشیده و با طراوت باغ موجب کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می شود.

با این حال استفاده از پنل خورشیدی موجب تامین انرژی برق مورد نیاز باغ و ویلا می شود و علاوه بر آن هزینه های اضافی برق را نیز کاهش می دهد. بنابراین بهترین روش برای تامین برق باغ و ویلا نصب پنل های خورشیدی است.

انرژی خورشیدی یکی از پرکاربردترین انرژی تجدید پذیر در جهان است که به راحتی اشعه های نور خورشید را تبدیل به انرژی برق می کند.

انرژی برق ازجمله انرژی ها پرمصرف در صنایع و خانه ها است که برای تولید بی نهایت آن می توان دست به دامان انرژی خورشیدی شد که مزایای بسیار زیادی نیز دارد مانند:کاهش هزینه‌های برق، استقلال انرژی، استفاده بهینه از زمین‌های بلااستفاده، کاهش مصرف برق، بهبود امنیت شبکه برق، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی، و جایگزینی مناسب برای سوخت‌های فسیلی است .

با این حال این انرژی را برای تولید برق می توان یک گزینه عالی معرفی کرد. در ادامه در رابطه با انرژی خورشیدی، فواید آن و همچنین دلایل استفاده از آن توضیحاتی را ارائه می کنیم. با ما تا انتهای مقاله همراه شوید.

انرژی خورشیدی چیست؟

انرژی خورشیدی همان اشعه های تابشی خورشید است که با استفاده از تکنولوژی های به کار رفته در سیستم خورشیدی به منظور تولید انرژی برق مورد نیاز بهره برداری می شود. اشعه های خورشید پس از برخورد به سیستم خورشیدی به انرژی برق و انرژی گرمایی تبدیل می شوند. این منابع تجدید پذیر امروزه برای گرم کردن آب، تامین نیروی برق در اکثر خانه ها و صنایع استفاده می شود

8 دلیل برای استفاده از انرژی خورشیدی

اکثر افراد چندین بار این قبیل سوالات را از خود میپرسند که انرژی خورشید چه فوایدی دارد؟ چرا اکثر افراد به دنبال راه اندازی و استفاده از انرژی خورشیدی هستند؟ اما نمی توانند به صورت کلی به ان دست پیدا کنند. در جدول زیر به صورت خلاصه و نکته ای به ان پرداخته ایم و در ادامه شرح کاملی از این دلایل را به صورت کامل ذکر کرده ایم.

مزیت توضیحات
محیط زیستی تولید هیچ گونه آلایندگی و گاز گلخانه‌ای، کاهش اثرات مخرب بر محیط زیست
تجدیدپذیر منبعی پایان‌ناپذیر و رایگان که به طور مداوم در دسترس است
استقلال انرژی کاهش وابستگی به شبکه برق و افزایش امنیت انرژی
اقتصادی کاهش قابل توجه هزینه‌های برق در بلندمدت
بهینه سازی زمین استفاده از زمین‌های بلااستفاده برای تولید انرژی
بهره‌وری انرژی کاهش تلفات انرژی در شبکه‌های برق
اشتغال‌زایی ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در صنعت انرژی خورشیدی
جایگزین سوخت‌های فسیلی کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و وابستگی به آن‌ها

در ادامه 8 دلیل استفاده از انرژی خورشیدی را بیان می کنیم که عبارت اند از:

 

انرژی بسیار ایمن و سازگار با محیط زیست

یکی از حقایق مورد بررسی در رابطه با انرژی خورشید این است که این انرژی در واقع همان انرژی پاک و سبز است که هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.

این انرژی یکی از راه حل های مناسب برای کاهش دادن میزان کربن موجود در هوا است. انرژی خورشیدی برای طبیعت هیچ خطری ندارد و علاوه بر آن گازهای گلخانه ای تولید نمی کند.

بنابراین تنها برای تمیز کردن سطح پنل خورشیدی نیاز به کمی آب است تا سطح پنل خورشیدی را تمیز کنید. به طور کلی در رابطه با انرژی خورشیدی می توان به این نتیجه رسید که این انرژی ایمن بوده و با محیط زیست نیز سازگار می باشد.

برای راه اندازی انرژی خورشیدی تنها کافی است که پنل های آن را روی سقف خانه نصب کنید.

عدم نیاز به استفاده از شبکه برق رسانی شهر

با نصب پنل های خورشیدی در سقف خانه یا محل کار دیگر نیازی به استفاده از شبکه برق رسانی شهر نیست. در واقع استفاده از انرژی خورشیدی موجب استقلال برق می شود.

این انرژی قیمت های نجومی برق را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. در واقع شما با در اختیار داشتن این تکنولوژی پیشرفته می توانید در تمام طول روز از برق ارزان استفاده کنید.

با این حال استفاده زیاد از نیروی خورشید قیمت برق را برای شما افزایش نمی دهد بلکه برعکس در رابطه با انرژی برق به شما امنیت خاطر می دهد تا هر چقدر که می توانید از این انرژی پایان ناپذیر استفاده کنید.

بنابراین شما با داشتن این سیستم به یک استقلال انرژی برق خواهید رسید. البته پنل های خورشیدی طوری طراحی شده اند که می توانند انرژی برق را نیز ذخیره کنند و شما در شب و روزهای بارانی نیز با خیال راحت برق داشته باشید.

استفاده بهینه از زمین های بلا استفاده به منظور تولید انرژی برق

در برخی از مناطق کشورها زمین هایی فراوانی وجود دارد که به دلیل برخی از دلایل بلا استفاده مانده اند و هیچ استفاده ای از آنها نمی شود. با این حال تکلیف این زمین ها چه می شود.

برای استفاده از این مدل زمین ها بهترین کار راه اندازی انرژی خورشیدی در این مناطق است. با این حال با استفاده از انرژی خورشیدی می توان در این زمین های بلا استفاده برای تولید انرژی برق استفاده کرد.

بنابراین با راه اندازی چنین سیستمی می توان ارزش زیادی به این زمین ها بخشید. با در اختیار داشتن چنین زمین هایی دیگر نیازی به استفاده از زمین های گران قیمت نیست.

زمین های بلااستفاده بهترین موقعیت برای ایجاد مزرعه های خورشیدی هستند. منظور از مزرعه های خورشیدی در واقع نصب چندین پنل خورشیدی است که نور خورشید را به انرژی برق تبدیل می کند.

کاهش مصرف برق

به منظور انتقال برق از سوی نیروگاه های برق به سمت مصرف کنندگان مستلزم به کارگیری شبکه گسترده ای است. با این حال انتقال برق در این مسافت طولانی موجب به هدر رفتن نیروی برق می شود.

بهترین راهکار برای جلوگیری از به هدر دادن انرژی برق مورد نیاز مصرف کنندگان، استفاده از انرژی خورشیدی است. در صورت نصب پنل های خورشیدی روی سقف خانه ها می توان به صورت بهینه از نور خورشید برای تولید برق استفاده کرد.

بهبود امنیت شبکه برقی

زمانی که سیستم خورشیدی در خانه و محل کار نصب شود به طور قطع احتمال قطع شدن برق نیز کاهش پیدا می کند. پنل های خورشیدی روی سقف خانه ها همچون یک نیروگاه برق کوچک عمل می کنند. بنابراین در مواقع بروز بلایای طبیعی و دیگر اتفاقات نظیر آن برق خانه قطع نمی شود.

ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در کشور

از دلایل دیگر در استفاده از انرژی خورشیدی می توان به ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در کشور اشاره کرد. استفاده از این تکنولوژی پیشرفته به طور قطع می تواند موجب رشد اقتصاد ملی شود.

زمانی که اکثر افراد به استفاده از انرژی خورشیدی روی بیاورند برای افرادی که در زمینه راه اندازی و نصب پنل خورشیدی فعالیت می کنند به نوعی اشتغال زایی می شود. این روند موجب ایجاد اشتغال برای دیگر کارگران می شود تا در این زمینه فعالیت و کسب درآمد کنند.

 انرژی خورشیدی یک منبع رایگان برای تولید و تامین انرژی

تولید انرژی برق و گرما توسط نور خورشید فراتر از مصارف ما است. در مواقع استفاده از این انرژی پایان ناپذیر برای همه رایگان است و هیچ کس ادعا نمی کند که نیروی خورشید تنها مختص او است.

استفاده از انرژی خورشیدی موجب صرفه جویی در هزینه ها و پس انداز کردن می شود. بنابراین با استفاده طولانی مدت از این سیستم از مزیت های متعدد آن بهره مند خواهید شد.

جایگزین عالی برای سوخت های فسیلی

همان طور که بیان کردیم انرژی خورشیدی را انرژی پاک نیز می نامند به این دلیل که استفاده از آن هیچ خطری برای محیط زیست ندارد.

انرژی خورشیدی برعکس سوخت های فسیلی محیط زیست را آلوده نمی کند و گازهای سمی در محیط زیست به وجود نمی آورد. بنابراین به عنوان جایگزین عالی برای سوخت های فسیلی در اکثر صنایع و خانه ها استفاده می شود

مزیت استفاده از انرژی خورشیدی

انرژی خورشیدی به دلیل مزیت های فراوان دارای کاربردهای خاصی است. مهمترین مزیت های انرژی خورشیدی عبارت اند از:

مزیت توضیح
تجدیدپذیر بودن منبعی پایان‌ناپذیر و رایگان که به طور مداوم در دسترس است.
کاهش هزینه‌های انرژی کاهش قابل توجه هزینه‌های برق در بلندمدت.
کاربردهای متنوع تولید برق، گرما و کاربرد در مناطق دورافتاده.
هزینه نگهداری پایین هزینه تعمیر و نگهداری کم با توجه به عملکرد بالا.

تجدید پذیر بودن

به طور حتم اولین مزیتی که می توان برای انرژی خورشیدی برشمرد همین تجدید پذیر بودن آن است. این ویژگی سبب می شود تا در همه مناطق جهان بتوان به راحتی از آن استفاده کرد. این انرژی برعکس سایر منابع موجود در جهان تمام شدنی نیست.

هزینه های نگهداری پایین

سیستم های انرژی خورشیدی در قبال عملکرد بالایی که در تولید انرژی برق و گرمایی ارائه می دهد هزینه تعمیر و نگهداری پایینی دارد.

البته یکی از نکات مهم نگهداری این سیستم این است که به خوبی آن را تمیز کند. بنابراین بهتر است در طول یک سال چندین بار آن را پاک و تمیز کنید.

کاهش قبوض انرژی برق

با استفاده از انرژی خورشیدی بخش زیادی از انرژی برق مورد نیاز افراد در همه صنایع تامین می شود. بنابراین یکی از مزیت های قابل توجه این انرژی کاهش دادن قبوض برق است.

در صورتی که شما مشغول به یک کسب و کار تجاری هستید و از یک پنل خورشیدی تجاری در محل کار خود استفاده می کنید. این سیستم می توان تا حد زیادی قبوض برق شما را کاهش دهد.

دارای کاربردهای متنوع

انرژی خورشیدی تنها برای تولید انرژی برق کارایی ندارد بلکه در کنار تولید انرژی برق از آن برای تولید انرژی حرارتی یا گرما نیز استفاده می شود. از این انرژی می توان در مناطقی که دسترسی کمتری به نیروی برق دارند استفاده کرد

سخن پایانی
استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک منبع پایدار و پاک از اهمیت بالایی برخوردار است. نصب پنل های خورشیدی روی سقف خانه یا محل کار به صورت مستقیم و بدون هیچ واسطه ای اشعه های گرم خورشیدی را تبدیل به نیروی برق می کند.

با این حال از این تکنولوژی پیشرفته و کارآمد اغلب در سیستم های خانگی و صنعتی نیز استفاده می شود. به طور کلی انرژی خورشیدی بهترین راه حل برای کاهش آلودگی و گرمایش جهان به حساب می آید.

اگرچه این انرژی به طور رایگان در اختیار افراد قرار می گیرد، از طرفی هزینه های نگهداری پایینی هم دارد. با توجه به فواید بیشمار انرژی خورشیدی می توان از این انرژی به جای سوخت های فسیلی برای تولید برق و گرما در اکثر خانه ها و صنایع استفاده کرد.

انرژی خورشیدی به عنوان یکی از ارزان ترین منابع جهان کارایی بالایی دارد. صفحات خورشیدی به کار رفته در این انرژی وظیفه جذب نیروی خورشید و تبدیل کردن آن را به انرژی الکتریکی و گرما بر عهده دارند

این صفحات خورشیدی از ترکیبات نیمه هادی تشکیل شده است که به نام صفحات سولار یا فتوولتائیک نیز نام دارد.اما اینکه این صفحات چگونه ساخته می شود یا مواد به کار رفته در آن چیست از عمده سوالاتی است که ذهن اکثر افراد را به خود مشغول کرده است.

باتوجه به اهمیت این موضوع ما در ادامه قصد داریم مواد به کار رفته در پنل خورشیدی را بررسی کنیم و در رابطه با نحوه ساخت آن مطالبی را بیان کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.

پنل های خورشیدی از چه موادی ساخته شده است؟

در پنل های خورشیدی از مواد و فلزات مختلفی استفاده شده است. از مهمترین مواد به کار رفته در پنل خورشیدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مواد خام

یکی از مهمترین مواد خام در ساخت پنل های خورشیدی، سیلیکون خالص است. دی اکسید سیلیکون به عنوان ماده اولیه سیلیکون از سنگ کوارتزیت یا کوارتز خرد شده به دست می آید که در ابتدای کار در کوره قوس الکتریکی قرار داده می شوند

در این قوس الکتریکی اکسیژن از کربن آزاد می شود. در ادامه نیز سیلیکون به بهترین درجه کارآیی به صورت خالص ساخته می شود و در جریان ساخت پنل های خورشیدی قرار می گیرد.

این ماده یکی از بهترین مواد اولیه در ساخت پنل های خورشیدی تک کریستالی است.سیلیکون در پنل های خورشیدی نیمه هادی هایی را ایجاد می کند که توسط آن نور خورشید به انرژی الکتریسه تبدیل می شود.

مس و نقره

مس یکی از فلزات پرکاربرد در ساخت این پنل ها است.در کنار استفاده از این فلز برای ساخت پنل های خورشیدی می توان به عنصر اصلی دیگری همچون نقره نیز اشاره کرد. این فلز در مقایسه با سایر فلزت دیگر از بالاترین درجه هدایت الکتریکی و حرارتی برخوردار است.

این دو فلز جزء مواد اصلی ساخت پنل خورشیدی هستند. اما این احتمال وجود دارد که در آینده در ساخت پنل های خورشیدی به منظور بالا بردن کارآیی و بهره وری آن از طلا نیز استفاده شود.

در مجموع پنل خورشیدی از صفحات سلولی تشکیل شده اند که این صفحات قدرت بالایی در جذب نور خورشید دارند.رسانای بالای حرارت و همچنین رسانای بالای الکتریکی از مهمترین ویژگی های فلز نقره است.

علاوه بر ان این فلز قدرت بالایی در بازتابندگی نور خورشید دارد.رنگ نقره در پنل خورشیدی موجب جذب یکنواخت نورخورشید می شود.

استفاده از این ماده در ساخت پنل خورشیدی باعث می شود تا حرارت جذب شده از انرژی خورشیدی تنها در یک نقطه جذب نشود.

این عنصر یکی از فلزات اصلی در ساخت پنل خورشیدی است به این دلیل که در نبود آن صفحات خورشیدی نمی توانند با قدرت بالا نور خورشیدی را جذب کنند.

باتوجه به این موضوع می توان بیان کرد که در ساخت پنل خورشیدی حدود 20الی 30 گرم از فلز نقره استفاده می شود.

آلومینیوم

در ساخت پنل های خورشیدی از عنصر دیگری همچون آلومینیوم نیز استفاده می شود.به منظور حفاظت از پنل خورشیدی در برابر شرایط آب و هوایی نامناسب یا سناریوهای خطرناک از فریم فلزی آلومینیوم استفاده می شود.

از ویژگی های این عنصر شیمیایی می توان به وزن سبک، مقاوم بودن در برار حرارت اشاره کرد.این ویژگی ها در این عنصر موجب بهبود خواص پنل خورشیدی و دیگر فلزات به کار رفته در آن می شود.

از این عنصر در صنایع خورشیدی به منظور ساخت سازه های قاب و اجزای ساختمانی پنل خورشیدی استفاده می شود.اکستروژن آلومینیوم در صنعت انرژی خورشیدی امکان موقعیت یابی بسیار دقیق را فراهم می کند و از طرفی به بهبود بهره وری در جذب نور خورشید و تدیل آن به انرژی الکترسیسته کمک شایانی می کند.

از دلایل استفاده از این عنصر در ساخت پنل خورشیدی می توان به حفاظت از اجزای انرژی خورشیدی اشاره کرد.این عنصر خاصیت رسانایی بسیار خوبی دارد به همین دلیل از صفحات پنل خورشیدی در برابر رعد و برق و صاعقه نیز محافظت می کند.

آلومینیوم یک عنصر پرکاربرد است که در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد.استفاده از این عنصر موجب بهبود استحکام کششی بالای پنل خورشیدی در برابر بارش باران و برف می شود.

ورق شیشه ای

ورق شیشه ای نیز از دیگر مواد به کار رفته در پنل خورشیدی است.ضخامت ورق شیشه ای در پنل خورشیدی حدود 6 الی 7 میلی متر است.

اگرچه این ضخامت نشان می دهد که ورق شیشه ای به کار رفته در پنل خورشیدی نازک است اما همین ضخامت کم به خوبی از سلول های خورشیدی سیلیکونی محافظت می کند.این پوشش شیشه ای از سلول های فتوولتائیک سیلیکونی نیز محافظت کرده و دوام و ماندگاری آن را افزایش می دهد.

در واقع به منظور محدود کردن رطوبت و گرما در داخل پنل خورشیدی یک پوشش به عنوان عایق و یک صفحه پشتی برای محافظت از پنل خورشیدی قرار داده می شود.

از آنجا که افزایش دما راندمان کاری پنل خورشیدی را کمتر می کند به همین دلیل عایق به کار رفته در صفحات خورشیدی طوری عمل می کنند تا بدون افزایش حرارت در صفحات حورشیدی گرمای خورشید جذب شود.

سیم استاندارد 12 ولت

در کنار مواد و عنصرهای به کار رفته در پنل خورشیدی از سیم استاندارد 12 ولت نیز استفاده می شود.یک سیم با قدرت 12 ولت که به تنظیم مقدار انرژی منتقل شده به اینورتردر صفحات خورشیدی کمک می کند موجب پایداری و کارایی ماژول پنل های خورشیدی می شود.

از سیم های 12 ولت برای اتصال موازی سلول های خورشیدی نیز سیلیکونی استفاده می شود. این سیم ها توسط یک لایه نازک پوشیده شده اند و به اندازه کافی ضخامت دارند تا جریان های الکتریکی را در پنل های خورشیدی حمل کنند.

اجزای پنل های خورشیدی

اجزای به کار رفته در پنل خورشیدی متشکل از عناصری است که در فرآیند تبدیل و تولید انرژی برق نقش دارند.اجزای پنل خورشیدی عبارت اند از:

سلول‌های خورشیدی

سلول های خورشیدی یکی از اجزای اصلی پنل خورشیدی است. این اجزاء وظیفه دارد که نور خورشیدی را به انرژی برق تبدیل کند.این سلول ها معمولا از سیلیکون ساخته شده اند و در سطح پنل قرار دارند.

لایه محافظ

به منظور محافظت از سلول های خورشیدی در برابر ضربه ها، گرد و غبار و رطوبت لایه محافظ روی سلول های خورشیدی قرار می گیرد. معمولا جنس این لایه ها از پلاستیک مقاوم یا شیشه است.

فریم و بستر

فریم وبستر پنل ها از فلزات مقاوم همچون آلومینیوم ساخته شده است و موجب بالابردن استحکام پنل خورشیدی می شود.علاوه بر این این اجزا از سلول های خورشیدی نیز حمایت و نگهداری می کند.

کابل‌ها و اتصالات

به منظور انتقال جریان الکتریکی از سلول های خورشیدی به سیستم برق خورشیدی نیز از کابل ها و اتصالات مربوط به آن استفاده می شود.این کابل ها باید کیفیت بالایی داشته باشند و از هر گونه خطر برق گرفتگی نیز جلوگیری کنند.

تراکم‌دهنده‌

برای بهینه سازی زاویه پنل در برابر نور خورشید از تراکم دهنده ها یا رکاب ها استفاده می شود. این اجزاء روی پنل های خورشیدی نصب می شوند تا بدین شکل با جذب بیشترین مقدارنور عملکرد بهتری را در تولید و تبدیل انرژی برق ارائه دهند.

مبدل برق

اینورتر یا همان مبدل برق در پنل خورشیدی وظیفه دارد تا جریان مستقیم تولید شده در سلول های خورشیدی را به جریان متناوب قابل استفاده در خانه ها تبدیل کند و بدین وسیله انرژی برق مورد نیاز خانه ها تامین شود.

نحوه ساخت پنل های خورشیدی

تا به اینجای متن در رابطه با مواد به کار رفته و همچنین اجزای پنل های خورشیدی مطالبی را بیان کردیم. حال نوبت به این می رسد که چگونگی ساخت پنل های خورشیدی را مورد بررسی قرار دهیم.نحوه ساخت پنل های خورشیدی مستلزم به کارگیری مراحل مختلف است که باید به طور دقیق انجام شود. این مراحل عبارت اند از:

آماده سازی مواد اولیه

برای ساخت پنل خورشیدی قبل از هر چیز باید مواد اولیه آن تهیه شود.این مواد شامل لایه های مواد نیمه هادی، فلزات، ویفر سیالیکونی و لایه های محافظ است.

تولید سلول های خورشیدی

در این مرحله سلول های خورشیدی که از سیلیکون ساخته شده اند به مرحله تولید می رسند. سلول های خورشیدی به شکل ماژولار کنار یکدیگر قرار گرفته تا یک صفحه پنل خورشیدی آن هم با ظرفیت مشخص تولید شود.

اتصال سلول های خورشیدی

در این مرحله سلول های خورشیدی به صورت سری و موازی کنار یکدیگر قرار داده می شوند تا بدین شکل توان خروجی آنها بالاتر رود.

ایجاد لایه های محافظ

با اتصال سلول ها در کنار هم، لایه های محافظ به منظور حفاظت از این قسمت روی پنل قرار می گیرند.بکارگیری این لایه ها پنل را در برابر رطوبت و گرد و غبار محافظت می کند.

آزمایش و تست

پس از ساخت پنل خورشیدی نوبت به آزمایش و تست کردن آن می رسد تا کیفیت و کارآیی آن مورد بررسی قرار گیرد . این کار موجب می شود تا تولید کنندگان اطمینان یابند که پنل خورشیدی توان خروجی مورد انتظار را دارد یا اینکه باید هنوز روی آن کار شود.

بسته بندی و توزیع

پس از آزمایش و تست های مربوط به کارآیی پنل خورشیدی در انتهای کار نوبت به بسته بندی کردن آن می رسد.پنل های خورشیدی در بسته بندی های مخصوص قرار می گیرند تا در برابر هر گونه ضربه و فشاری محافظت شوند و بدین شکل به دست مشتریان برسند.

کلام آخر

استفاده از پنل های خورشیدی به منظور تولید و تبدیل انرژی برق مزیت های زیادی را به همراه دارد. از مهمترین مزیت های استفاده از این فناوری پیشرفته می توان به نیاز کم به تعمیر و نگهداری آن، مستقل بودن منبع انرژی، کاهش هزینه ها و … اشاره کرد.باتوجه به این مزیت های تقاضا برای این محصول در سال های اخیر تا به الان همچنان ادامه داشته و اکثر مصرف کنندگان از این محصول به عنوان یک منبع انرژی استقبال زیادی می کنند.